Stopień trudności: łatwy

Lubisz grzanki?
Mam dla Ciebie przepis na pyszne i chrupiące zapiekanki ?
Wilgotny i pyszny farsz, chrupiące pieczywo i ciągnący ser, to musi być pyszne ?

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 100 g kiełbasy
  • 40 g cebuli
  • 160 g pieczarek
  • 100 g cukinii
  • 50 g tartego sera mozzarella
  • 25 g majonezu
  • sól i pieprz
  • sos pomidorowy/ketchup

 

Przygotowanie:

Cebulę i kiełbasę kroję drobno. Pieczarki i cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach. Na suchej patelni podsmażam kiełbasę, gdy się ze złoci dodaję do niej cebulę pieczarki i cukinię. Smażę, aż woda z warzyw odparuje. Do podsmażonej kiełbasy dodaję majonez, dokładnie mieszam. Kromki chleba smaruję sosem pomidorowym, wykładam na niego dużą ilość farszu, posypuję tartym serem i piekę w 200 stopniach przez ok. 7-10 minut.

 

————–

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Czas pieczenia: 7 min
Całkowity czas: 27 min
Ilość porcji: 8 sztuk

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book