Stopień trudności: łatwy
Pyszny i puszysty krem idealny do przekładania ciast i tortów. Dzięki kaszy manne krem ma ciekawą strukturę i jest bardzo puszysty. Idealnie sprawdzi się do miodownika, rurek lub orzeszków.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 500 ml mleka
- 60 g cukru
- 70 g kaszy manny
- wanilia
- 200 g masła
Przygotowanie:
Mleko zagotowuję razem z cukrem i wanilią. Do gotującego się mleka dodaję kaszę mannę, mieszam za pomocą rózgi kuchennej. Gotuję przez chwilę, aż kasza zgęstnieje. Ugotowaną kaszę przekładam na talerz i przykrywam folią spożywczą, aby nie powstał na niej kożuch. Pozostawiam do całkowitego ostudzenia.
Miękkie masło ucieram za pomocą miksera przez kilka minut, aż będzie jasne i puszyste. Następnie stopniowo dodaję po łyżce kaszy manny, za każdym razem dokładnie mieszając.
Gotowym kremem przekładam ciasta, ciastka i torty.
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 2 h
Całkowity czas: 2 h 25 min
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy