Stopień trudności: łatwy
Najlepszy krem do ciastek orzeszków 🙂
Jest to najlepszy smak mojego dzieciństwa, cudownie jest do niego wrócić- liczę, że uda mi się też Ciebie w nim rozkochać.
Taki krem możesz wykorzystać do przełożenia innych ciast i ciasteczek.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 50 g masła
- 50 g cukru
- 55 g mleka
- 10 g kakao
- wanilia
- 120 g mleka w proszku
Przygotowanie:
Składniki na krem, z wyjątkiem mleka w proszku przekładam do garnka. Podgrzewam, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Uważam, żeby nie zagotować masy. Masę kakaową przelewam do miski i pozostawiam do przestygnięcia. Gdy ostygnie, dodaję mleko w proszku i dokładnie mieszam, na gładką, jednolitą masę. Krem stygnąć mocno zgęstnieje.
———
Czas przygotowania: 10 min
Całkowity czas: 10 min
Ilość porcji: ok 300 g kremu