Stopień trudności: łatwy

Pyszne i banalnie proste ciasteczka markizy, które idealnie sprawdzą się na święta. Możesz je podać z dowolnymi kremami, dzięki temu za każdym razem będą smakować inaczej 🙂

Kilka propozycji na krem znajdziesz TU.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

 

Przygotowanie:

Ciastka i krem przygotowuję zgodnie z przepisami podanymi powyżej. Ostudzone ciastka nadziewam schłodzonym kremem, boki ciastka zanurzam w perełkach dzięki temu będą wyglądały wyjątkowo

 

———

Czas przygotowania: 20 min
Czas oczekiwania: 20 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 1 h 10 min
Ilość porcji: 20 sztuk

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book