Śledź w musztardzie i curry

Stopień trudności: łatwy

Co powiesz na pysznego śledzia w wyrazistym musztardowym sosie? Rozpływający się w ustach śledź, wyraziste w smaku curry i chrupiąca gorczyca posmakuje fanom śledzi.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 300 g śledzia a’la matias
  • 80 g cebuli
  • 50 g majonezu
  • 80 g musztardy delikatesowej
  • 40 g musztardy francuskiej
  • 100 g śmietany 18%
  • 1 łyżeczka curry
  • pieprz

 

Przygotowanie:

Filety śledzia namaczam przez kilka godzin w wodzie z octem, a następnie go płuczę, osuszam i kroję w mniejsze kawałki. Cebulę kroję w drobną kostkę. W misce łączę musztardę delikatesową, francuską, śmietanę, majonez, curry i cebulę. Dokładnie mieszam, doprawiam do smaku pieprzem i dodaję śledzia. Całość mieszam i gotowe. Najlepiej śledzia marynować w sosie 1-2 dni przed podaniem.

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media