Stopień trudności: łatwy
Co powiesz na pysznego śledzia w wyrazistym musztardowym sosie? Rozpływający się w ustach śledź, wyraziste w smaku curry i chrupiąca gorczyca posmakuje fanom śledzi.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
-
300 g śledzia a’la matias
-
80 g cebuli
-
50 g majonezu
-
80 g musztardy delikatesowej
-
40 g musztardy francuskiej
-
100 g śmietany 18%
-
1 łyżeczka curry
-
pieprz
Przygotowanie:
Filety śledzia namaczam przez kilka godzin w wodzie z octem, a następnie go płuczę, osuszam i kroję w mniejsze kawałki. Cebulę kroję w drobną kostkę. W misce łączę musztardę delikatesową, francuską, śmietanę, majonez, curry i cebulę. Dokładnie mieszam, doprawiam do smaku pieprzem i dodaję śledzia. Całość mieszam i gotowe. Najlepiej śledzia marynować w sosie 1-2 dni przed podaniem.
———
Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcje