Stopień trudności: łatwy
Ciasto francuskie to idealna baza do słodkich i słonych przekąsek. Wiele takich przepisów znajdziesz TU. Tym razem przygotowałam prostą przekąskę imprezową z kilku składników. Zniknie ona ze stołu w tempie ekpsresowym.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- ulubiona szynka
- ser żółty
- ketchup/sos pomidorowy
- ser grana padano
- jajko
Przygotowanie:
Ciasto francuskie kroję w małe kawałki. Na środku każdego kwadratu wykładam porcję sosu, plaster szybki oraz kawałek sera. Sklejam ze sobą przeciwległe kawałki ciasta. Ciasto smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję tartym serem- grana padano. Piekę 10-15 min w 220°C, grzanie góra-dół.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 20 sztuk
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy