Stopień trudności: łatwy
Ciasto francuskie to idealna do słonych przekąsek. Wiele takich przepisów znajdziesz TU.
Dziś mam dla Ciebie przepyszną przekąskę, do której wykorzystałam parówki i ser camembert. Będzie pysznie!
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 6 parówek
- jajko
- ser grana padano
- ser camembert
Przygotowanie:
Parówki zawijam w ciasto francuskie, następnie kroję je na mniejsze kawałki. Na blasze układam ser camembert, a w ogół niego układam przygotowane wcześniej parówki. Ciasto smaruję roztrzepanym jakiem i posypuję tartym serem- grana padano. Piekę 15-20 min w 220°C, grzanie góra-dół. Po upieczeniu odcinam ostrożnie górę sera.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 20 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 3-4 porcje