Parówki z ciastem francuskim z serem camembert

Stopień trudności: łatwy

Ciasto francuskie to idealna do słonych przekąsek. Wiele takich przepisów znajdziesz TU.

Dziś mam dla Ciebie przepyszną przekąskę, do której wykorzystałam parówki i ser camembert. Będzie pysznie!

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 parówek
  • jajko
  • ser grana padano
  • ser camembert

 

Przygotowanie:

Parówki zawijam w ciasto francuskie, następnie kroję je na mniejsze kawałki. Na blasze układam ser camembert, a w ogół niego układam przygotowane wcześniej parówki. Ciasto smaruję roztrzepanym jakiem i posypuję tartym serem- grana padano. Piekę 15-20 min w 220°C, grzanie góra-dół. Po upieczeniu odcinam ostrożnie górę sera.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 20 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 3-4 porcje

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book