Stopień trudności:
Ciasto francuskie to idealna baza do słodkich i wytrawnych wypieków. Tym razem przygotowałam dla Ciebie proste i bardzo efektowne ciasteczka.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- mascarpone
- maliny lub inne owoce
- jajko
- cukier trzcinowy
Przygotowanie:
Z ciasta francuskiego wycinam małe kwadraty. Na środek każdego dodaję mascarpone lub inny ulubiony serek. Na to wykładam maliny, zamykam małe koperty, łącząc ze sobą przeciwległe rogi ciasta. Ciasto smaruje roztrzepanym jajkiem i posypuję brązowym cukrem. Piekę w 220*C przez około 7-10 minut.
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas pieczenia: 10 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 12 sztuk