Stopień trudności:
Puszysty i wilgotny omlet z serka wiejskiego. To pyszna propozycja na zdrowe śniadanie, idealnie sprawdzi się także do lunchboxa.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 200 g serka wiejskiego
- 2 jajka
- 1 łyżka soku z cytryny
- skórka otarta z połowy cytryny
- 30 g cukru
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 120 g mąki
Przygotowanie:
Serek, jajka, cytrynę i cukier przekładam do blendera i blenduję na jednolitą masę. Jeśli nie przeszkadzają Ci grudki sera, możesz rozdrobnić serek widelcem. Następnie dodaję sól, proszek do pieczenia i mąkę. Dokładnie mieszam.
Na patelni rozsmarowuję niewielką ilość oleju, wylewam masę i smażę pod przykryciem przez ok 5-7 minut z każdej strony.
Gotowy omlet podaję z ulubionymi dodatkami.
———
Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 11-15 minut
Całkowity czas: 20 minut
Ilość porcji: 1 porcja