Stopień trudności: łatwy
Przygotuj razem ze mną domowy serek topiony. Idealny na kanapkę zarówno na śniadanie, jak i kolacje.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂
Składniki:
- 250 g twarogu
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 żółtko
- sól
Przygotowanie:
Do naczynia przełóż twaróg i dodaj pozostałe składniki. Ser z dodatkami rozgnieć widelcem a aby uniknąć grudek, możesz go zblendować. Twaróg przełóż do garnka i podgrzewaj go w kąpieli wodnej aż do rozpuszczenia. Do środka dodaj ulubione przyprawy, dzięki temu za każdym razem serek może smakować inaczej.
Serek stygnąc tężeje.
———
Czas przygotowania: 20 min
Oceń wpis
Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 2
Brak głosów! Bądź pierwszy