Stopień trudności: łatwy
Przekąska, którą pokochasz. Chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku szaszłyki. Idealne na imprezy.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- boczek wędzony parzony w plastrach
- papryka
- pieczarki
- jabłka
- cebula
- pierś z kurczaka
- domowa przyprawa uniwersalna (przepis w książce „Jedz pysznie i chudnij”)
Przygotowanie:
Na plastrze boczku ułóż pokrojoną w słupki paprykę, plaster pieczarki, kawałek piersi kurczaka, pół plastra cebuli i jabłka. Zwiń ciasno i przebij wykałaczką. Gotowe koreczki ułóż na blaszce, posyp przyprawą uniwersalną. Piecz w 180*C, grzanie góra-dół przez ok. 1h, aż boczek się zrumieni i będzie chrupiący.
———
Czas przygotowania: 30 min
Czas pieczenia: ok. 1h
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy