Stopień trudności: średni
Najlepsze ciasto jogurtowe. Miękkie, pyszne i delikatne- zrobisz je u siebie?
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 250 g rabarbaru
- 2 jajka
- 50 g oleju
- 100 g cukru
- 200 g jogurtu naturalnego kremowego
- 10 g soku z cytryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 g mąki
- brązowy cukier do posypania
Przygotowanie:
Rabarbar dokładnie umyj i pokrój w kawałki równej długości. Do miski dodaj olej, cukier, jogurt, jajka i sok z cytryny. Pamiętaj, aby użyć składników, które mają temperaturę pokojową. Dokładnie wymieszaj, dodaj przesiane składniki sypkie i następnie mieszaj tylko do połączenia składników. Ciasto przełóż do formy 20 × 20 i ułóż na nim kwiatki z rabarbaru lub inne ulubione owoce i posyp brązowym cukrem. Piecz w 180*C, ok. 35 minut.
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas pieczenia: 35 min
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy