Roladki z ogórka

Stopień trudności: łatwy 

Spróbuj wyjątkowych roladek z ogórka. Niesamowicie pyszna i orzeźwiająca przekąska.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 7 jajek
  • 200 g ogórków konserwowych
  • 75 g sera żółtego
  • 85 g majonezu
  • 20 g musztardy francuskiej
  • sól i pieprz
  • koperek
  • szczypiorek
  • ogórek zielony

 

Przygotowanie:

Jajka gotuj na twardo. W międzyczasie pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, następnie podsmaż je na suchej patelni, aż odparuje z nich woda. Na tarce o dużych oczkach zetrzyj ser, jajka oraz ogórki a szczypiorek i koperek drobno posiekaj. Przygotowane składniki przełóż do miski, dopraw do smaku majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Ogórka pokrój na szatkownicy w długie, cienkie plastry. Na jedną końcówkę wyłóż łyżeczkę sałatki i zawiń roladkę. Ozdób majonezem i koperkiem.

Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień i możesz zjeść ją samodzielnie, wykorzystać jako pastę do pieczywa lub tortilli.

 

———

Czas przygotowania: 40 min

Oceń wpis

Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media