Stopień trudności: łatwy
Proste i pyszne rogaliki z dwóch składników. Dobierz swoje ulubione nadzienie i delektuj się pysznym deserem.
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 250 g mascarpone
- 200 g mąki
- Ulubione nadzienie
Przygotowanie:
Mąkę i mascarpone zagnieć na gładkie ciasto, które schłodź w lodówce przez co najmniej godzinę. Następnie rozwałkuj ciasto na cienki okrąg, z którego wytnij trójkąty. W razie konieczności podczas wałkowania podsyp ciasto mąką. Na ciasto wyłóż krem czekoladowy lub inne ulubione nadzienie i zwiń w rogaliki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz w 180*C, przez ok. 30 minut.
———
Czas przygotowania: 1 godzina 15 min
Czas pieczenia: ok. 30 min
Ilość porcji: 16 rogalików
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy