Stopień trudności: łatwy
Te jajka zachwycą każdego przy Twoim świątecznym stole. Prosty przepis, który możesz przygotować razem z dziećmi na zbliżające się święta Wielkanocne!
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 3 buraki
- 50 ml octu
- 6 jajek
- 30 g majonezu
- 20 g musztardy
- szczypior
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Obrane buraki gotuj do miękkości w wodzie z octem. Następnie wyjmij je i zostaw wodę do wystudzenia. Do wody po burakach włóż ugotowane na twardo jajka i pozostaw je w wodzie na 2 godziny. Gdy jajka się zabarwią rozkrój je, wyjmij żółtka do miski i dodaj do nich majonez, musztardę, szczypior oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wypełnij białka. W przypadku gdy nie masz rękawa cukierniczego, możesz wypełnić białka przy pomocy łyżeczki. Podaj z ziołami i opcjonalnie z warzywami. Smacznego!
———
Czas przygotowania: 2 godziny 30 min
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy