Różowe jajka faszerowane

Stopień trudności: łatwy

Te jajka zachwycą każdego przy Twoim świątecznym stole. Prosty przepis, który możesz przygotować razem z dziećmi na zbliżające się święta Wielkanocne!

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 3 buraki
  • 50 ml octu
  • 6 jajek
  • 30 g majonezu
  • 20 g musztardy
  • szczypior
  • sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Obrane buraki gotuj do miękkości w wodzie z octem. Następnie wyjmij je i zostaw wodę do wystudzenia. Do wody po burakach włóż ugotowane na twardo jajka i pozostaw je w wodzie na 2 godziny. Gdy jajka się zabarwią rozkrój je, wyjmij żółtka do miski i dodaj do nich majonez, musztardę, szczypior oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wypełnij białka. W przypadku gdy nie masz rękawa cukierniczego, możesz wypełnić białka przy pomocy łyżeczki. Podaj z ziołami i opcjonalnie z warzywami. Smacznego!

 

———

Czas przygotowania: 2 godziny 30 min

 

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media