Kurczak pod pierzynką

Przygotuj razem ze mną soczystą pierś pod serową pierzynką.

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 50 g sera
  • 80 g jogurtu (gęstego)
  • 20 g majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • Koperek
  • Sól i pieprz
  • 250 g piersi kurczaka
  • Sól i pieprz
  • Papryka słodka
  • Pomidor
  • Cukinia

 

Przygotowanie:

W misce połącz tarty ser, jogurt, majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Doprawioną solą, pieprzem i słodką papryką pierś z kurczaka ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch wyłóż pomidory, cukinię oraz przygotowaną masę serową. Piecz w 200*C, przez 25-30 min i podaj. Smacznego!

 

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media