Kurczak pod pierzynką

pierś-pod-pierzynką

Przygotuj razem ze mną soczystą pierś pod serową pierzynką.

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 50 g sera
  • 80 g jogurtu (gęstego)
  • 20 g majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • Koperek
  • Sól i pieprz
  • 250 g piersi kurczaka
  • Sól i pieprz
  • Papryka słodka
  • Pomidor
  • Cukinia

 

Przygotowanie:

W misce połącz tarty ser, jogurt, majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Doprawioną solą, pieprzem i słodką papryką pierś z kurczaka ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch wyłóż pomidory, cukinię oraz przygotowaną masę serową. Piecz w 200*C, przez 25-30 min i podaj. Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book