Zapiekane bułki

Zapiekanka, którą pokochasz. Pyszna i pełna dodatków.

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 4 kajzerki
  • 160 g papryki
  • 80 g cebuli
  • 120 g wędliny
  • 30 g majonezu
  • 100 g śmietankowego serka kanapkowego
  • 100 g tartej mozzarelli
  • Pęczek szczypiorku
  • Sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Pokrojone drobno warzywa, zioła i wędlinę przełóż do miski, dodaj majonez i serek kanapkowy. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Kajzerkę przetnij wzdłuż nacięć na bułce. Środek bułki dociśnij do skórki lub wydrąż. Bułkę wypełnij farszem i posyp serem. Piecz w 180°C przez 10-15 min, grzanie góra-dół. Smacznego!

 

Oceń wpis

Średnia ocena 2.5 / 5. Liczba głosów: 2

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media