zapiekane-bułki

Zapiekanka, którą pokochasz. Pyszna i pełna dodatków.

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 4 kajzerki
  • 160 g papryki
  • 80 g cebuli
  • 120 g wędliny
  • 30 g majonezu
  • 100 g śmietankowego serka kanapkowego
  • 100 g tartej mozzarelli
  • Pęczek szczypiorku
  • Sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Pokrojone drobno warzywa, zioła i wędlinę przełóż do miski, dodaj majonez i serek kanapkowy. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Kajzerkę przetnij wzdłuż nacięć na bułce. Środek bułki dociśnij do skórki lub wydrąż. Bułkę wypełnij farszem i posyp serem. Piecz w 180°C przez 10-15 min, grzanie góra-dół. Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book