Przygotuj razem ze mną schab pod pierzynką. To idealny pomysł na obiad.
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 500 g schabu + (cebula i mleko do przykrycia)
- 5 g oleju
- 80 g cebuli
- 200 g pieczarek
- 120 g ogórka kiszonego lub konserwowego
- 70 g sera
- Papryka słodka i ostra
- Majeranek
- Sól i pieprz
- Czosnek granulowany
Przygotowanie:
Rozbite plastry schabu przełóż do naczynia, dodaj mleko i pokrojoną w piórka cebulę. Zamiast schabu możesz wykorzystać karkówkę lub pierś kurczaka. Tak przygotowane mięso najlepiej zostawić w mleku i cebuli na noc, jednak jeśli się śpieszysz, godzina wystarczy. Na podgrzanym oleju podsmaż pieczarki i cebulę aż stracą surowość. Wyciągnij schab, przypraw do smaku i ułóż na blaszce. Na każdym kawałku ułóż pieczarki z cebulą, plastry ogórka, starty ser i piecz w 180*C, przez 30 minut. Smacznego!
Oceń wpis
Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1
Brak głosów! Bądź pierwszy