Roladki ze schabu idealne na każdą imprezę. Małe i pyszne, które błyskawicznie znikną ze stołu.
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 5 plastrów schabu
- 5 łyżeczek Pesto Rosso
- 5 plastrów sera mierzwionego Gouda
- 0,5 papryki czerwonej
- Pomidorki koktajlowe
- Bazylia
Przygotowanie:
Plastry schabu rozbij bardzo cienko, zrób to przez folię spożywczą, aby mięso się nie uszkodziło. Każdy plaster mięsa posmaruj jedną łyżeczką pesto. Na każdą roladkę wyłóż złożony plaster sera oraz kilka słupków papryki. Całość szczelnie zawiń, tworząc „zraza”. Tak przygotowaną roladkę zawiń szczelnie w kawałek papieru do pieczenia, tworząc tzw. „cukierek”. Piecz 30 minut w 180°C, grzanie góra-dół. Pod koniec pieczenia zdejmij papier, aby mięso się zarumieniło. Roladki wystudź i pokrój plastry. Na wykałaczkę nadziej kolejno liść bazylii, pomidorka koktajlowego oraz dwa kawałki roladki.
Jeśli chcesz, roladki możesz podać na gorąco bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!