Roladki ze schabu

Roladki ze schabu idealne na każdą imprezę. Małe i pyszne, które błyskawicznie znikną ze stołu.

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 5 plastrów schabu 
  • 5 łyżeczek Pesto Rosso
  • 5 plastrów sera mierzwionego Gouda  
  • 0,5 papryki czerwonej 
  • Pomidorki koktajlowe 
  • Bazylia 

 

Przygotowanie:

Plastry schabu rozbij bardzo cienko, zrób to przez folię spożywczą, aby mięso się nie uszkodziło. Każdy plaster mięsa posmaruj jedną łyżeczką pesto. Na każdą roladkę wyłóż złożony plaster sera oraz kilka słupków papryki. Całość szczelnie zawiń, tworząc „zraza”. Tak przygotowaną roladkę zawiń szczelnie w kawałek papieru do pieczenia, tworząc tzw. „cukierek”. Piecz 30 minut w 180°C, grzanie góra-dół. Pod koniec pieczenia zdejmij papier, aby mięso się zarumieniło. Roladki wystudź i pokrój plastry. Na wykałaczkę nadziej kolejno liść bazylii, pomidorka koktajlowego oraz dwa kawałki roladki.

Jeśli chcesz, roladki możesz podać na gorąco bezpośrednio po przygotowaniu.

Smacznego!

 

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media