roladki-ze-schabu

Roladki ze schabu idealne na każdą imprezę. Małe i pyszne, które błyskawicznie znikną ze stołu.

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 5 plastrów schabu 
  • 5 łyżeczek Pesto Rosso
  • 5 plastrów sera mierzwionego Gouda  
  • 0,5 papryki czerwonej 
  • Pomidorki koktajlowe 
  • Bazylia 

 

Przygotowanie:

Plastry schabu rozbij bardzo cienko, zrób to przez folię spożywczą, aby mięso się nie uszkodziło. Każdy plaster mięsa posmaruj jedną łyżeczką pesto. Na każdą roladkę wyłóż złożony plaster sera oraz kilka słupków papryki. Całość szczelnie zawiń, tworząc „zraza”. Tak przygotowaną roladkę zawiń szczelnie w kawałek papieru do pieczenia, tworząc tzw. „cukierek”. Piecz 30 minut w 180°C, grzanie góra-dół. Pod koniec pieczenia zdejmij papier, aby mięso się zarumieniło. Roladki wystudź i pokrój plastry. Na wykałaczkę nadziej kolejno liść bazylii, pomidorka koktajlowego oraz dwa kawałki roladki.

Jeśli chcesz, roladki możesz podać na gorąco bezpośrednio po przygotowaniu.

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book