Zupa pomidorowa z tortellini

zupa-pomidorowa-z-tortellini

Wyjątkowa zupa pomidorowa, której musisz spróbować. A Ty, jaką zupę lubisz najbardziej?

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 250 g tortellini
  • 10 g masła klarowanego
  • 100 g cebuli
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g śmietanki 30%
  • 30 g sera grana padano
  • 1 l bulionu
  • liście bazylii
  • 1 łyżeczka oregano, papryki słodkiej
  • sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Na maśle podsmaż cebulę i czosnek do zeszklenia, dodaj pomidory z puszki, koncentrat, przyprawy oraz bulion. Następnie dodaj surowe ulubione tortellini i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj śmietankę, bazylię oraz starty ser i gotuj przez kilka minut. Pyszna i sycąca zupa pomidorowa gotowa. Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book