Przygotuj razem ze mną puszyste biszkopciki z kremem. Prosty i pyszny deser idealny z owocami.
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
Biszkopty:
- 5 jajek M
- szczypta soli
- 120 g mąki pszennej
Krem:
- 300 g śmietanki 30%
- 30 g cukru pudru
Przygotowanie:
Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę, a gdy będą ubite, dodaj żółtka. Następnie dodaj przesianą mąkę i mieszaj do połączenia składników łyżką. Przygotowane ciasto przełóż na blachę, tworząc niewielkie biszkopciki. Piecz w 180*C, grzanie góra-dół przez 8-10 min. Ciasteczka złóż na pół, gdy są jeszcze ciepłe. W międzyczasie przygotuj krem. Schłodzoną śmietankę ubij razem z cukrem pudrem na krem i gotowym wypełnij biszkopciki. Udekoruj ulubionymi dodatkami i podaj. Smacznego!
—
Ilość porcji: 12 sztuk