Imprezowe bułeczki z łososiem

Bułeczki z łososiem to idealna przekąska na imprezy, która zachwyci każdego! Pastę możesz wykorzystać także jako dodatek do pieczywa i tortilli 🙂

Imprezowe bułeczki z łososiem

Składniki

  • Bułeczki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

  • jajko

  • sezam

  • Pasta
  • 100 g łososia wędzonego na zimno

  • koperek

  • 200 g serka śmietankowego

  • pieprz

  • sok z cytryny

Przygotowanie

  • Z ciasta francuskiego wykrój kółka i połącz ze sobą dwie sztuki.

  • Posmaruj wierzch jajkiem i posyp sezamem. Piecz w 220*C przez 12-15 minut.

  • W międzyczasie przygotuj pastę z łososia. Koperek posiekaj a łososia pokrój drobno. Do miski dodaj serek śmietankowy, pokrojone składniki oraz dopraw do smaku pieprzem, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.

  • Bułeczki przekrój na pół i napełnij obficie pastą. Smacznego!

    Oceń wpis

    Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1

    Brak głosów! Bądź pierwszy

    Bądź na bieżąco:

    Udostępnij ten przepis:

    Polecane wpisy:

    • All Posts
    • bez kategorii
    • Boże Narodzenie
    • Na słodko
    • Na słono
    • Sylwester
    • Wielkanoc

    Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

    Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
    Zaczynajmy!

    Najpopularniejsze posty

    • All Posts
    • bez kategorii
    • Boże Narodzenie
    • Na słodko
    • Na słono
    • Sylwester
    • Wielkanoc

    Kategorie

    Moje książki

    Pomocnik kuchenny

    Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

    Pojemność miar:

    • 1 szklanka – 250 ml/250 g
    • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
    • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
    • 1 kostka masła – 200 g
    • 1 jajko – 50 g
    • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
    • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
    • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
    • 16 łyżek – 1 szklanka
    • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

    Tagi

    Edit Template

    Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

    © 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media