Bułeczki z łososiem to idealna przekąska na imprezy, która zachwyci każdego! Pastę możesz wykorzystać także jako dodatek do pieczywa i tortilli 🙂
Imprezowe bułeczki z łososiem
Składniki
- Bułeczki
1 opakowanie ciasta francuskiego
jajko
sezam
- Pasta
100 g łososia wędzonego na zimno
koperek
200 g serka śmietankowego
pieprz
sok z cytryny
Przygotowanie
Z ciasta francuskiego wykrój kółka i połącz ze sobą dwie sztuki.
Posmaruj wierzch jajkiem i posyp sezamem. Piecz w 220*C przez 12-15 minut.
W międzyczasie przygotuj pastę z łososia. Koperek posiekaj a łososia pokrój drobno. Do miski dodaj serek śmietankowy, pokrojone składniki oraz dopraw do smaku pieprzem, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Bułeczki przekrój na pół i napełnij obficie pastą. Smacznego!
Oceń wpis
Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1
Brak głosów! Bądź pierwszy