imprezowe-bułeczki

Bułeczki z łososiem to idealna przekąska na imprezy, która zachwyci każdego! Pastę możesz wykorzystać także jako dodatek do pieczywa i tortilli 🙂

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

Bułeczki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • jajko
  • sezam

Pasta:

  • 100 g łososia wędzonego na zimno
  • koperek
  • 200 g serka śmietankowego
  • pieprz
  • sok z cytryny

 

Przygotowanie:

Z ciasta francuskiego wykrój kółka i połącz ze sobą dwie sztuki. Posmaruj wierzch jajkiem i posyp sezamem. Piecz w 220*C przez 12-15 minut. W międzyczasie przygotuj pastę z łososia. Koperek posiekaj a łososia pokrój drobno. Do miski dodaj serek śmietankowy, pokrojone składniki oraz dopraw do smaku pieprzem, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj. Bułeczki przekrój na pół i napełnij obficie pastą. Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book