Bułeczki z łososiem to idealna przekąska na imprezy, która zachwyci każdego! Pastę możesz wykorzystać także jako dodatek do pieczywa i tortilli 🙂
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
Bułeczki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- jajko
- sezam
Pasta:
- 100 g łososia wędzonego na zimno
- koperek
- 200 g serka śmietankowego
- pieprz
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Z ciasta francuskiego wykrój kółka i połącz ze sobą dwie sztuki. Posmaruj wierzch jajkiem i posyp sezamem. Piecz w 220*C przez 12-15 minut. W międzyczasie przygotuj pastę z łososia. Koperek posiekaj a łososia pokrój drobno. Do miski dodaj serek śmietankowy, pokrojone składniki oraz dopraw do smaku pieprzem, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj. Bułeczki przekrój na pół i napełnij obficie pastą. Smacznego!