Stopień trudności: łatwy
Obiad, który robi się sam, co Ty na to?
Przygotowanie całości zajmie Ci mniej niż 5 minut, a resztę robi za Ciebie piekarnik 🤩 super, prawda?
Taka kiełbasa sprawdzi się na pyszną kolację i obiad. Możesz ją przygotować także na grillu wystarczy się wykorzystasz do tego odpowiednie naczynie do grillowania
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
-
4 kawałki kiełbasy śląskiej
-
70 g pieczarek
-
50 g cebuli
-
350 g pomidorów z puszki (przepis TU)
-
płatki chilli, oregano, słodka i ostra papryka, sól, pieprz
Przygotowanie:
Kiełbasę nacinam jednej strony w ulubiony sposób. Cebulę kroję w piórka, pieczarki kroję w plasterki. W misce łączę pomidory, cebulę, pieczarki. Całość doprawiam do smaku. Warzywa układam w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch układam kiełbasę, nacięciem do góry. Piekę w 200°C przez 30 minut.
Gotową podaję z pieczywem.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 4 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy