Kiełbasa pieczona z warzywami

Stopień trudności: łatwy

Obiad, który robi się sam, co Ty na to?
Przygotowanie całości zajmie Ci mniej niż 5 minut, a resztę robi za Ciebie piekarnik 🤩 super, prawda?

Taka kiełbasa sprawdzi się na pyszną kolację i obiad. Możesz ją przygotować także na grillu wystarczy się wykorzystasz do tego odpowiednie naczynie do grillowania

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 4 kawałki kiełbasy śląskiej
  • 70 g pieczarek
  • 50 g cebuli
  • 350 g pomidorów z puszki (przepis TU)
  • płatki chilli, oregano, słodka i ostra papryka, sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Kiełbasę nacinam jednej strony w ulubiony sposób. Cebulę kroję w piórka, pieczarki kroję w plasterki. W misce łączę pomidory, cebulę, pieczarki. Całość doprawiam do smaku. Warzywa układam w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch układam kiełbasę, nacięciem do góry. Piekę w 200°C przez 30 minut.
Gotową podaję z pieczywem.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 4 porcje

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book