Roladki z pastą jajeczną

Stopień trudności: łatwy

Przygotuj najprostsze roladki z pastą jajeczną. Jest to idealna i prosta propozycja na lekkie śniadanie. Świetnie sprawdzi się do zabrania ze sobą do lunchboxa.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • tortilla
  • pasta jajeczna (przepis TU)
  • ulubione warzywa

 

Przygotowanie:

Placek z tortilli smaruję pastą jajeczną. Na pastę jajeczną nakładam ulubione warzywa, ciasno zwijam i kroję w mniejsze roladki.

 

———
Czas przygotowania: 10 minut
Całkowity czas: 10 minut
Ilość porcji: 1 porcja

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book